Beleggershypotheek

Beleggen in vastgoed met een beleggershypotheek

Beleggen in vastgoed is een interessante belegging. Zeker nu de spaarrente rondom het nulpunt ligt, kiezen velen ervoor om een woning te kopen voor de verhuur. Door te beleggen in vastgoed behaalt u een hoger rendement in vergelijking met andere beleggingen zoals aandelen of sparen. Daarnaast is beleggen op de beurs ook nog eens zeer riskant. Het rendement van beleggen in vastgoed is vrij hoog doordat het u op twee manieren geld oplevert. Ten eerste leveren de huurinkomsten u iedere maand een vast bedrag op. Ten tweede levert de meerwaarde van de woning u op de lange termijn rendement. De woning wordt naar verwachting in de loop der jaren meer waard, zeker wanneer deze in een populaire stad staat. Niet gek dus dat steeds meer mensen een woning kopen voor de verhuur. U legt zo namelijk uw spaargeld vast terwijl u huurinkomsten ontvangt.

Waar kun je het best beleggen?

U heeft besloten om te beleggen in vastgoed. Dan komt nu de vraag waar u gaat beleggen. Er zijn enorm veel mogelijkheden wat locatie betreft om te beleggen in vastgoed. Toch zijn er bepaalde regio’s die interessanter zijn dan andere regio’s. Groot-Amsterdam is een interessante regio om in te beleggen. Hiermee bedoelen we Amsterdam en zijn nabije omgeving, waaronder bijvoorbeeld Hoofddorp. Door de grote vraag naar vrije sector woningen, zijn de verhuurprijzen hoog en daarmee interessant voor beleggers. Dit maakt het tot een ideale omgeving voor het kopen van een woning voor de verhuur.

Amsterdam de grootste expats stad van Nederland. In de stad wemelt het dus jaarlijks van talloze huiszoekende expats. Ook is er in de omgeving rondom Amsterdam veel vraag naar expats woningen. Dit komt onder andere omdat Groot-Amsterdam economisch gezien de best presterende regio van Nederland is. Veel multinationals vestigen zich in en rondom Amsterdam. Daarom komen veel expats naar Amsterdam. Deze werkgelegenheid trekt ook veel young professionals. Er is daarom veel vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde huizen en appartementen. Expats en particulieren die Amsterdam te druk vinden, vestigen zich rondom deze grote stad.

De omgeving Groot-Amsterdam is daarmee dé plek om te beleggen in vastgoed. U heeft in deze omgeving de keuze uit verschillende doelgroepen om uw woning aan te verhuren. Kiest u ervoor om uw woning tijdelijk aan expats en bedrijven te verhuren? Of wilt u permanent verhuren aan mensen die in de omgeving werken? Kortom, er is voldoende vraag naar woningen in dit gebied. Dit maakt het voor u als belegger een ideaal gebied, waarin u snel een geschikte huurder voor uw woning vindt.

Beleggershypotheek

Als u ervoor kiest om te beleggen in vastgoed, dan heeft u over het algemeen een beleggershypotheek nodig. Het verschil tussen een reguliere hypotheek en een beleggershypotheek is dat u bij een beleggershypotheek altijd aantoonbaar eigen geld inlegt. U moet zo’n 30% van de waarde van uw pand in verhuurde staat aan eigen geld inleggen. Bij een beleggershypotheek betaalt u het geld dat u geleend hebt pas terug aan het einde van de looptijd. U betaalt gedurende de looptijd maandelijks een premie. U ‘spaart’ dus eigenlijk via beleggingen de aflossing van uw hypotheek bij elkaar. Met het opgebouwde vermogen wordt aan het eind van de looptijd vaak (een deel van) de hypotheek afgelost.

Er zijn meerdere aanbieders op de markt die beleggershypotheken aanbieden, bijvoorbeeld Domivest, Nestr, en RNHB.

Domivest

Domivest biedt hypothecaire financieringen aan voor huizen die bestemd zijn voor de verhuur door middel van hun Verhuurhypotheek. Deze Verhuurhypotheek is niet bedoelt voor ‘consumenten’, maar is uitsluitend bedoelt voor professionele partijen. Voor een beleggershypotheek tussen de 100.000 en 2.000.000 euro bent u bij Domivest aan het juiste adres. Domivest verstrekt hypotheken tot een maximale loan-to-value (LTV). De maximale lening is bij Domivest hoogstens 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Bij aanvraag van de hypotheek kunt u kiezen voor een aflossingsvrije lening van 60% of 70%. Alles daarboven zal u lineair, binnen 10 jaar, af moeten lossen. Domivest staat het niet toe om nog een tweede hypotheek achter zich te hebben. U kunt dus alleen een Verhuurhypotheek aanvragen als andere hypotheken van het pand zijn afgelost.

Nestr

Bij Nestr staat simpel en snel aanvragen, accepteren en beheren van vastgoedfinancieringen centraal. Nestr biedt financieringen voor verhuur aan tussen de 100.000 en 2.000.000 euro. Deze financieringen kunt u gebruiken voor één of meerdere woningen in Nederland. Daar waar andere aanbieders zich vooral focussen op grote steden, focust Nestr op heel Nederland. Ook in landelijke gebieden moet namelijk gewoond en geleefd worden. Voegt u binnen 6 maanden na aankoop waarde toe aan de woning door bijvoorbeeld een verbouwing? Dan zal het uitgangspunt van de financiering de actuele marktwaarde zijn.

Bij Nestr lost u de financiering annuïtair af. Hierdoor zijn de maandlasten lager dan bij andere aanbieders. U leent bij Nestr tot maximaal 80% loan-to-value en tot 70% aflossingsvrij. Per kalenderjaar kunt u altijd 10% van de oorspronkelijke hoofdsom aflossen zonder boetes.

RNHB

RNHB biedt een beleggershypotheek aan voor particulieren. Bij RNHB kunt u ieder type beleggingspand waar dan ook in Nederland financieren. Als u een woning gaat kopen voor de verhuur, kunt u bij RNHB al terecht met 20% eigen geld. Het minimale gefinancierde bedrag bij RNHB is 50.000 euro. Zij stellen geen maximaal bedrag voor hun beleggershypotheek. De maximale financiering die u kan krijgen bij een lineaire beleggershypotheek van RNHB is 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Als u een aflossingsvrije hypotheek wilt, dan geldt een maximale loan-to-value van 60%. Voor consumenten die een pand willen financieren, hanteert RNHB een lager rentetarief dan voor professionals. Soms is het nodig om de woning te verbouwen voor u deze gaat verhuren. Bij RNHB is dit geen enkel probleem; u kunt deze verbouwing meefinancieren.

Vakkundig beleggen in vastgoed met HBhousing

HBhousing is 14 jaar actief met het verhuren van woningen aan expats in en rondom Amsterdam. Als verhuurmakelaar bemiddelen wij namens beleggers en particuliere verhuurders. Door onze jarenlange ervaring, beschikken wij over een breed netwerk van expats, multinationals en particulieren die op zoek zijn naar woonruimte in en rondom Amsterdam. Daarom zijn aangeboden woningen via HBhousing gemiddeld binnen 2 weken verhuurd.

Met Verhuurmanagement richten wij ons op het verzorgen en inzichtelijk maken van alle aspecten die bij het verhuren van uw woning komen kijken. Van het online plaatsen van uw woning, tot aan het vervangen van de vaatwasser. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen omkijken naar heeft en alles geheel volgens wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw huis of appartement aan expats. Neem voor een kennismaking contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.