Makelaar Amsterdam

Energielabel verplicht bij verkopen en verhuren van woningen

Bent u van plan uw huis of appartement te verkopen of tijdelijk te verhuren? Dan is per 1 januari 2015 een energielabel verplicht. Met dit label geeft u aan hoe zuinig uw woning is- en legt u uit hoe een eventuele koper of huurder de woning energiezuinig kan maken. Verkoopt of verhuurd u uw woning in 2015 zonder energielabel? Dan riskeert u een boete van maximaal 400 euro! Daarom informeert HBhousing u graag over het voorlopige energielabel en hoe u deze naar het definitieve label kunt omzetten.


Wat is het energielabel voor woningen

Het energielabel voor woningen is een rapport waarin de energieklasse (zeer zuinig A++ groen tot en met zeer onzuinig G rood) van een huis of appartement staat vermeld. Het energielabel maakt vergelijking met andere woningen mogelijk. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bepaald type huis of appartement is- en welke energiebesparende maatregelen getroffen kunnen worden. Het energielabel dat een woning krijgt wordt bepaald door de hoeveelheid energie die nodig is voor het opwekken van warmte, warmwater en verlichting. Hierbij wordt uitgegaan van het gemiddelde energieverbruik (gas- en elektriciteit), bij het gemiddelde Nederlandse klimaat, gemiddeld aantal bewoners in een bepaald type woning. Dit betekent dat voor het berekenen van het energieverbruik gekeken wordt naar: de bouwkundige eigenschappen en installatie van de woning, het gedrag van de bewoners- en aanwezigheid van energiebesparende maatregels zoals zonnepanelen, HR-glas- en vloerisolatie. De verwachting is dan ook dat vanwege de lagere energiekosten een energiezuinige woning gemakkelijker verkocht of verhuurd wordt.


Waarom is het energielabel per 1 januari 2015 verplicht

In het energieakkoord van 2014-2015 zijn energiebesparende maatregelen opgenomen. Deze maatregelen hebben energiebesparing in- en rondom de woning als doel. Om dit doel te bereiken is het energielabel per 2015 verplicht gesteld. Het energielabel speelde in 2014 geen rol bij het verkopen, kopen of verhuren van een woning. Er volgden namelijk geen sancties bij het ontbreken van een label. Kopers en verkopers spraken in de voorwaarden steeds vaker af dat het ontbreken van een energielabel geen rol speelde. Om dit tegen te gaan krijgen alle koop- en huurwoningen per 1 januari 2015 een voorlopige energielabel. Met het label krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw woning- en kunt u bij het treffen van maatregelen van fiscale voordelen profiteren. Door de fiscale voordelen, het verplicht stellen van het energielabel en het opleggen van een boete bij het ontbreken ervan, wilt de overheid het treffen van energiebesparende maatregelen stimuleren.


Voorlopige energielabel per brief

Heeft uw woning nog geen energielabel? Dan ontvangt u begin 2015 een brief. In de brief staat wat uw voorlopige energielabel is- en welke energiebesparende maatregelen u kunt treffen. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op al bekende gegevens over uw woning, waaronder: type woning, oppervlakte en bouwjaar. Het voorlopige energielabel brengt geen gevolgen of verplichtingen met zich mee en geeft alleen een indicatie van het energieverbruik. Gaat u in 2015 uw woning verkopen of verhuren? Dan speelt het label een rol. U bent namelijk verplicht om het voorlopige label om te zetten naar een definitieve energielabel. Via de website van de rijksoverheid (in ontwikkeling) kunt u door enkele vragen te beantwoorden het label omzetten. De vragen hebben betrekking tot: beglazing, vloer, dak- en gevelisolatie, verwarming- en ventilatie, zonnepanelen en boiler. Het omzetten van het energielabel gaat als volgt:

 • Bezoek de website: https://www.energielabelvoorwoningen.nl/
 • Op de aangegeven website inloggen met uw DigiD.
 • Uw woninggegevens controleren en eventueel aanpassen.
 • Bewijs toevoegen aan het online woningdossier.
 • Erkende deskundige selecteren die de gegevens digitaal controleert.
 • Gegevens versturen.

Nadat de gegevens ontvangen en werkt worden, ontvangt u het definitieve energielabel per post. Het label is na afgifte 10 jaar geldig. De kosten worden nader bekend gemaakt. Heeft u nog geen brief ontvangen en wilt u alvast uw voorlopige label checken? Bezoek dan de website energielabel-checker.nl.


Wat klanten zeggen


Verkoop appartement
Sam Martinez
Professionele makelaar! Wij hebben onlangs gebruik gemaakt van de diensten van HB Housing. De service kunnen we omschrijven als zeer professioneel en snel. Ons appartement was al binnen 3 maanden verkocht. Met vragen konden wij meteen terecht bij onze makelaar Jan Stolwijk. Wij zouden HBhousing aan iedereen die wil verhuren of verkopen aanraden.
Rating: 5.0/5

Google plus recensies Beoordeel onze service

Neem contact met ons op
person
person_outline
home
place
email
phone

 

Vakkundig verhuren 

 

Verhuren via HBhousing

 • Geen vergunning of toestemming van de gemeente meer nodig*
 • Grondige screening van kandidaten op inkomen, identiteit- en huurgedrag via Huurcheck Nederland
 • Gemiddelde huurprijs € 1500, - p.m*
 • Binnen 1,5 week verhuurd*
 • Altijd verhuren zonder huurrecht en huurbescherming*
 • Optie tot het schoonmaken en onderhouden van uw woning
 • Binnen 24 uur zichtbaar op o.a. Funda en Pararius
 • Veilig verhuren aan expats en multinationals
 • Opstellen van juridische stukken zoals het contract en voorwaarden
 • Uw woning aanmelden bij de vereniging van verhuurmakelaars
 • Een volledig inspectierapport bij het in- en uitchecken
 • Advies- en begeleiding bij belegging in woonruimte
 • Uniek combinatie van verkopen en tijdelijk verhuren
 • Lid van de verenining van verhuurmakelaars Amsterdam e.o.

 

Bel mij terug

 

Verhuren via HBhousing

 

Ik heb een woning beschikbaar en wil adviesIk wil een afspraak maken
 

Contactgegevens

 

Informatie over uw woning

 

Uw reden om te verhuren

 
Bel mij terug

Direct een antwoord op uw vragen? 0206170379

*Afhankelijk van type, regio, vraag- en aanbod

*Van 1 juli 2016 is tijdelijk verhuren zonder huurrecht mogelijk, een vergunning is ook niet meer nodig. Iedereen kan dus verhuren. Vraag naar de voorwaarden.

Thank you for submitting your form. We will contact you soon.
Bedankt voor uw aanvraag. Onze verhuurmakelaars zullen z.s.m. geheel vrijblijvend contact met u opnemen.
0206170379
Sloterkade 182
Amsterdam Noord Holland 1059 EB
Nederland
023 711 2221
Daalmeerstraat 24
Hoofddorp Noord Holland 2131 HC
Nederland
070 209 5050
Laan van Nieuw Oost-Indië 14
Den Haag Zuid Holland 2593 BT
Nederland
0181 477 155
Turfkade 1
Brielle Zuid Holland 3231 AR
Nederland