Een woning kopen voor uw kind

verhuren aan expats

Een woning kopen voor mijn kind. Als ouder heeft u hier wellicht al over nagedacht en met uw kind over gesproken. Door strengere wetgeving en eisen van banken wordt het voor starters steeds lastiger om de financiering van een woning rond te krijgen. Deze ontwikkeling en de stijgende woningnood binnen de huurmarkt in bijvoorbeeld Amsterdam en Hoofddorp, maakt het vinden van een leuk eerste huis of appartement moeilijker. Daarom besluiten ouders steeds vaker een kind te helpen bij het kopen van een eerste huis of appartement. Wellicht geldt dit ook voor u. Door een woning voor uw kind te kopen, helpt u uw kind niet alleen aan een leuke woning. Uw kind profiteert ook van gunstige voorwaarden en fiscale regelingen. Een woning kopen voor uw kind doet u niet dagelijks. HBhousing informeert u daarom over de mogelijkheden voor het financieren van het eerste huis of appartement van uw kind.


1: Uw kind helpen met het afsluiten van een hypotheek

Wilt u geen woning kopen voor uw kind maar financieel bijstaan? Dan kunt u ervoor kiezen om garant te staan of te schenken. Hierdoor kunt u als ouder uw kind helpen met het verkrijgen van een hypotheek. U kunt namelijk voor de rente en aflossing garant staan, een bedrag lenen of schenken. Het voordeel hiervan is dat de bank extra zekerheid krijgt, eerder en tegen een lagere rente leent. Daarnaast houdt uw kind recht op hypotheekrenteaftrek. Veel ouders kiezen dan ook om via een lening of schenking een kind aan een hypotheek te helpen. Een woning kopen met een schenking levert uw kind een flinke besparing op.

Een rekenvoorbeeld.

Uw kind wil een hypotheek van € 250.000 tegen een rente van 3%. Dan zijn de bruto maandlasten voor uw kind € 860 per maand. De bank vindt deze lasten te hoog en wilt uw kind maximaal € 200.000 lenen. U besluit daarom € 52.281 te schenken. Bij een hypotheek van € 197.719 worden de maandlasten voor uw kind € 680 per maand. Gedurende 30 jaar is dat een besparing van € 64.800. Geld schenken voor het kopen van een woning levert uw kind een flinke besparing op.


2: Uw kind geld lenen voor het kopen van een huis of appartement

Een woning kopen voor uw kind kan ook zonder hypotheek van de bank. Het is namelijk mogelijk om zelf als hypotheekverstrekker op te treden. Het lenen van geld gaat net zoals bij de hypotheekbank. U gaat samen met uw kind naar de notaris en stelt een contract op. In het contract staat dat de woning uw onderpand is, welk bedrag u aan uw kind leent, de hoogte van de rente (deze moet marktconform zijn), aflossing en looptijd ervan. Uw kind komt hierdoor in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Nadat alles juridisch is geregeld, kunt u als ouder het geld voor de aanschaf van een huis of appartement aan uw kind lenen en hier rente en aflossing voor vragen. De ontvangen rente en aflossing zijn voor u verder onbelast. U betaalt wel een vermogensrendement van 4%. Het voordeel hiervan is dat u en uw kind van fiscale voordelen kunnen profiteren. Door met uw eigen vermogen een huis of appartement in Amsterdam of Hoofddorp voor uw kind te kopen, kunt u een deel van de rente en aflossing onbelast terug schenken. Dit kan tot een bedrag van € 5.277 per jaar. Uw kind profiteert hierdoor van de hypotheekrenteaftrek en schenkingsvrijstelling. Let wel dat dit bedrag geheel los van de lening moet staan, schenk het daarom tijdens een verjaardag of kerst.


3: Kopen en aan uw (studerend) kind verhuren

Komt uw (studerend) kind niet in aanmerking voor een hypotheek? Dan kunt u ervoor kiezen een woning in bijvoorbeeld Amsterdam en Hoofddorp te kopen en deze aan uw kind verhuren. Vanwege de dalende spaarrente en hoger worden van de grens voor huursubsidie, is het kopen en verhuren van een woning aan een (studerend) kind steeds aantrekkelijker. Door een huis of appartement te kopen en deze aan uw (studerend) kind te verhuren, profiteren u en uw kind van fiscale voordelen. De huurinkomsten zijn voor u onbelast en kunnen via een schenking gedeeltelijk aan uw (studerend)kind worden geschonken. Daarnaast kan uw kind in aanmerking voor huursubsidie komen en levert het kopen en verhuren van een woning een hoger rendement dan sparen op.

Een rekenvoorbeeld:

U koopt een woning voor € 225.000, - en verhuurt deze binnen de sociale sector aan uw kind voor € 650, - per maand. Uw bruto rendement is dan: € 7.800 / € 225.000 = 0,036 x 100 = 3,46%

Op basis van bovenstaande gegevens levert het kopen en verhuren van een woning aan uw (studerend) kind een hoger rendement dan sparen op. Het voordeel hiervan is dat u na aftrek van onkosten – zoals onderhoud – de huurinkomsten gedeeltelijk aan uw kind kunt schenken. Dit betekent dat uw kind van de schenking en huursubsidie profiteert waardoor er meer bestedingsruimte ontstaat.


Kopen en verhuren via HBhousing

Een woning kopen voor uw kind is fiscaal aantrekkelijk. Als ouder helpt u uw kind aan een leuk huis of appartement en profiteert u van fiscale voordelen. Het kopen en verhuren van een woning is echter iets wat u niet dagelijks doet. Bij het kopen en verhuren van een woning komen zaken kijken waar u wellicht geen tijd of kennis van heeft. HBhousing helpt u daarom met het kopen en verhuren van een woning voor uw (studerend) kind. Als makelaar rondom Amsterdam en Hoofddorp beschikken wij over alle benodigde kennis om tot een weloverwogen beslissing te komen. Als uw makelaar assisteert HBhousing u bij financieren, kopen, verhuren en beheren van de woning. Voor u betekent dit dat vanaf het moment dat u met HBhousing samenwerkt alles vakkundig voor u wordt geregeld. Wilt u een woning kopen voor uw kind? Neem dan contact met onze makelaar op.

HBhousing » Vakkundig » Snel » Betrouwbaar » Persoonlijk

woning kopen voor kind

Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Onze verhuurmakelaars staan voor u klaar. Bel: 0206170379 of 0237112221

 

 

 


Wat klanten zeggen


Verhuur koopwoning
Henny Snoeij
Professionele verhuurmakelaar! Ik heb onlangs gebruik gemaakt van de diensten van HB Housing. De service kan ik omschrijven als zeer plezierig, professioneel en snel. De mensen van HB housing hebben verstand van zaken en zijn bereid om tot het uiterste te gaan om je te helpen. Ik raad iedereen aan om eerst naar HB housing te gaan!
Rating: 5.0/5

Google plus recensies Beoordeel onze service

Onze partners

Technip Logo   Pararius  Logo   Verhuurmakelaars Amsterdam   Gemeente Amsterdam

Neem contact met ons op
person
person_outline
home
place
email
phone

 

Enkele voordelen op een rij

  • Kennis van de lokale woningmarkt en regelgeving
  • Inzicht in de huidige marktwaarde van de woning
  • Inzicht in de bouwkundige staat en verborgen gebreken van de woning
  • Het voeren van onderhandeling en behartigen van uw belangen
  • Begeleiding van het gehele aankoopproces tot aan de overdracht
  • Een lagere aankoopprijs dan uzelf zou kunnen realiseren
  • Unieke combinatie van verhuren, verkopen en aankopen

Bel mij terug

Ik wil weten wat de mogelijkheden zijnBel mij voor een kennismakingsgesprek
 

Contactgegevens

 

Waar wilt u kopen

 

Stel uw vraag

 
Bel mij terug

Direct een antwoord op uw vragen? Bel: 0206170379

*Afhankelijk van type, regio, vraag- en aanbod

Thank you for submitting your form. We will contact you soon.
Bedankt voor uw aanvraag. Onze verhuurmakelaars zullen z.s.m. geheel vrijblijvend contact met u opnemen.
Kennismaken met HBhousing. De voordelen in 2 minuten.
0206170379
Sloterkade 182
Amsterdam Noord Holland 1059 EB
Nederland
023 711 2221
Daalmeerstraat 24
Hoofddorp Noord Holland 2131 HC
Nederland
070 209 5050
Laan van Nieuw Oost-Indië 14
Den Haag Zuid Holland 2593 BT
Nederland
0181 477 155
Turfkade 1
Brielle Zuid Holland 3231 AR
Nederland