Een tweede woning kopen voor verhuur levert een hoger rendement dan sparen

verhuren aan expats

De rente op spaargeld daalt. Hierdoor is sparen niet meer rendabel. Veel spaarders zoeken daarom naar een veilige en rendabele belegging en kopen een tweede woning voor verhuur. Het kopen van een tweede woning voor verhuur binnen de vrije sector geeft namelijk meer zekerheid, en levert een hoog rendement op. Het risico op leegstand is namelijk beperkt. In Nederland is er een groot te kort aan sociale- en particuliere huurwoningen. Hierdoor loopt de wachttijd voor een huis of appartement steeds verder op.

Dit komt niet alleen door het te kort aan huurwoningen, maar ook door het toenemende aantal expats, studenten en particulieren. Voor veel particulieren is het huren van een huis binnen de vrije sector vaak de enige optie. Daarom worden vrije sector woningen snel verhuurd. Dit biedt u als belegger kansen. Door een tweede woning voor verhuur te kopen, profiteert u van de hoge huurprijzen binnen de vrije sector (gemiddeld € 1500, - p.m.*), en toenemende vraag naar huurwoningen. Door slim te kopen, en onder aantrekkelijke voorwaarden te verhuren, kunt u veilig beleggen tegen een rendement dat kan oplopen tot 7%*. Daarom is een tweede woning kopen voor verhuur binnen de vrije sector een veilige en rendabele belegging.

Rekenvoorbeeld kopen met eigen geld:

U koopt een tweede huis voor € 225.000, - en verhuurt voor € 1.500, - per maand. Dan is uw bruto rendement op jaarbasis € 18.000 / € 255.000 = 0.07 x 100 = 7%. De huurinkomsten zijn na aftrek van eventuele kosten voor onderhoud en financiering voor u onbelast. Hierdoor is het kopen van een tweede woning voor verhuur aantrekkelijker dan sparen.


Veilig beleggen en zekerheid van verhuur

Als belegger wilt u de financiële risico’s tot een minimum beperken. Een tweede woning kopen voor verhuur is een veilige belegging met beperkte risico’s. De grootste risico’s die u loopt zijn leegstand, huurachterstand, schade en huuropzegging. Deze risico’s kunt u minimaliseren door uw tweede huis of appartement gemeubileerd en/of gestoffeerd aan expats te verhuren. Expats zijn vaak op zoek naar tijdelijke woonruimte, en krijgen een budget van de werkgever mee die in sommige gevallen de huur zelf betaalt. Het voordeel hiervan is dat u meer zekerheid m.b.t. de huurbetaling heeft. Daarnaast wordt uw tweede huis of appartement niet permanent bewoond, wat de kans op schade aanzienlijk verkleint. Ook kunt u door uw woning gemeubileerd en/of gestoffeerd te verhuren een hogere huurprijs vragen. Eventuele kosten voor afschrijving kunt u in de vorm van een toeslag in de huurprijs opnemen. Voor schade en reparaties kunt u een borg contractueel vastleggen. Voor u betekent dit dat u de risico's verkleint en meer rendement uit uw investering behaald. 


Profiteer van de toenemende vraag naar woonruimte en beleg in vastgoed via HBhousing

Een tweede woning kopen voor verhuur is een veilige belegging. Doordat u de zekerheid van bezit heeft, en de woning altijd met meerwaarde kunt verkopen, loopt u weinig risico’s. Als investeerder profiteert u van de hoge huurprijzen en toenemende vraag naar woonruimte. Een huis kopen en verhuren is niet iets wat u dagelijks doet. Bij het kopen en verhuren van een tweede huis of appartement, komen veel zaken kijken waar u als belegger wellicht geen tijd of kennis van heeft. Daarom helpt HBhousing u met het kopen en verhuren van uw tweede huis of appartement rondom Amsterdam en Hoofddorp.

Als (verhuur)makelaar helpt HBhousing u met het: aanbieden van uw woning aan expats, het berekenen van de verhuurprijs, grondig screenen en selecteren van de kandidaten, verzorgen van de bezichtigingen en opstellen van het juridisch getoetst contract. Daarnaast dragen wij zorg voor het beheren van uw tweede huis of appartement. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen omkijken naar heeft, en het verhuren van uw tweede woning volgens wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: maximale rendement uit uw investering.

HBhousing » Vakkundig » Snel » Betrouwbaar » Persoonlijk

woning kopen en verhuren

Vanwege onze ervaring met het verhuren van woonruimte rondom Amsterdam, Hoofddorp, Zaandam, de gemeente Haarlemmermeer en groot netwerk van expats, zijn aangeboden woningen via HBhousing binnen 1.5 week verhuurd. Profiteer van onze lokale marktkennis en biedt vandaag uw woning aan. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Onze verhuurmakelaars staan voor u klaar. Bel: 0206170379 of 0237112221

 

 

 

 


Wat beleggers zeggen


Aankoop en verhuur van panden
Olaf Nijenmanting
Professionele verhuurmakelaar! ik ben zeer tevreden met de diensten van HB Housing. ze hebben mij geholpen met de aankoop van beleggingspanden en de verhuur daarvan. Zeer goede service en een goede kwaliteit huurders., veelal expats en bedrijven. Ze beheren meerdere panden van mij in Amsterdam. ronduit tevreden!
Rating: 5.0/5

Google plus recensies Beoordeel onze service

Wij verhuren uw woning o.a. aan

Technip Logo   Pararius Logo   Siemens logo   Sonion logo

Neem contact met ons op
person
person_outline
home
place
email
phone

 

Verhuren via HBhousing

Weten wat de mogelijkheden zijn?

 

Verhuren via HBhousing

 • Rendement kan oplopen tot 7%*
 • Gemak en zekerheid van vakkundig verhuur en beheer
 • Jaarlijks indexering van de verhuurprijs
 • Incasseren van de huurpenningen
 • De woning kan met meerwaarde worden verkocht
 • Reparatie en onderhoud
 • Rapportage, archivering- en dossieropbouw
 • Commercieel-, administratief- en technisch beheer
 • Afhandeling van correspondentie voor zowel huurder als verhuurder
 • Unieke combinatie van woningbeheer en leegstandsbescherming
 • Vast aanspreekpunt voor huurders en servicemonteurs

Advies vragen is eenvoudig

Bel mij voor een kennismakingsgesprekIk wil woningbeheer aanvragen
 

Contactgegevens

 

Informatie over uw woning

 

Uw reden om te verhuren

 
Ontvang advies

Direct een antwoord op uw vragen? Bel: 0206170379

*Afhankelijk van type, regio, vraag- en aanbod

Thank you for submitting your form. We will contact you soon.
Bedankt voor uw aanvraag. Onze verhuurmakelaars zullen z.s.m. geheel vrijblijvend contact met u opnemen.
Kennismaken met HBhousing. De voordelen in 2 minuten.
0206170379
Sloterkade 182
Amsterdam Noord Holland 1059 EB
Nederland
023 711 2221
Daalmeerstraat 24
Hoofddorp Noord Holland 2131 HC
Nederland
070 209 5050
Laan van Nieuw Oost-Indië 14
Den Haag Zuid Holland 2593 BT
Nederland
0181 477 155
Turfkade 1
Brielle Zuid Holland 3231 AR
Nederland