Uw woning gestoffeerd verhuren in Amsterdam en Hoofddorp aan expats

Als verhuurmakelaar verzorgen wij de huisvesting van expats rondom Amsterdam en Hoofddorp. Dit doen wij in opdracht van multinationals. Profiteer van onze netwerk en ervaring, biedt vandaag uw woning aan.
Huurcontract

Altijd een juridisch getoetst huurcontract

Huurvoorwaarden

Samen met u stellen wij de huurprijs en voorwaarden op

Promotie

Vindbaar online via Pararius, Funda en collega makelaars

Alles geregeld

Van check-in tot check-out alles voor u geregeld

Wat is de verhuurprijs in Amsterdam en Hoofddorp?

Vanwege het tekort aan woningen lopen de verhuurprijzen op. Er is echter wel een verschil per regio te zien. De verhuurprijs van uw woning is afhankelijk van o.a. de locatie, afmetingen, aantal kamers en oplevering. Ook het wel of niet mogen delen speelt een rol bij het bepalen van de verhuurprijs. Expats die via HBhousing huren krijgen van de werkgever een budget tussen de € 1.200 en € 3.500 per maand. Dit budget is in het salaris opgenomen. Veel multinationals huren liever zelf een woning. Het budget wat zij hiervoor beschikbaar stellen varieert tussen de € 1.500 en € 5.000 per maand. De verhuurprijs van uw woning is dus ook afhankelijk van aan wie u wilt verhuren en of u delers accepteert. Wilt u direct een schatting van de verhuurprijs? Bereken deze zelf via onze tool.

Rekentool

Uw huis of appartement verhuren aan expats

Gaat u samenwonen, tijdelijk als expat naar het buitenland of staat uw koopwoning leeg te koop? En wilt u daarom een periode overbruggen? Dan is het gestoffeerd verhuren van uw woning rondom Amsterdam, Hoofddorp en Zaandam een goed idee. Op grond van de Leegstandswet, huisbewaring en proef-samenwonen kunt u uw huis, appartement of studio in Amsterdam, Zaandam of Hoofddorp tijdelijk verhuren. Na het overeengekomen huurperiode kunt u uw woning weer betrekken. Door uw huis of appartement op grond van de bepalingen uit de Leegstandswet, huisbewaring en samen te verhuren, ontstaat er geen huurrecht en huurbescherming. Dit betekent dat de huurder aan het einde van het contract uw woning moet verlaten. Hierdoor kunt u als eigenaar gemakkelijker een periode overbruggen. Het verhuren van uw woning doet u niet zomaar. Als verhuurder wilt u dat alles goed is geregeld. HBhousing geeft u daarom enkele tips over het gestoffeerd verhuren van uw woning rondom Amsterdam en Zaandam.

Waarom verhuren via HBhousing?

Met onze dienst Verhuurmanagement bieden wij meer dan de bekende verhuurbemiddeling. Alle aspecten die bij het verhuren van woonruimte komen kijken, zijn bij onze dienst namelijk inbegrepen. Van de woningopname, het opstellen van de contracten, plaatsen op Pararius en Funda tot aan de check-out en alles daartussenin. En dat voor een vast bedrag.

Rekenvoorbeeld

Verhuurmanagement is voordeliger dan verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. Stel dat u een woning beschikbaar heeft voor 12 maanden, met een verhuurprijs van € 1.500 per maand. Dan betaalt u voor verhuurbemiddeling een courtage van € 1.500 plus maandelijks € 90 voor beheer (6% van € 1.500). Totaal is dat: € 1.500 + (€ 90×12) = € 2.580. Bij verhuurmanagement betaalt u een vast bedrag voor beide diensten. Daarom is verhuurmanagement dé oplossing voor het verhuren van uw woning.

Via verhuurmakelaars
2.580
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 1Fiscaal in box 1
Via HBhousing
1.620
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 3Fiscaal in box 3
Uw voordeel € 960Uw voordeel € 960
Ik wil advies

Uw verhuurmakelaar in Amsterdam en Hoofddorp

Uw huis of appartement gestoffeerd verhuren rondom Amsterdam, Hoofddorp en Zaandam kan snel geregeld worden. Binnen de regio is er veel vraag naar gestoffeerde huurwoningen. Bij het verhuren van een woning komen veel zaken bij kijken waar veel eigenaren niet altijd mee bekend zijn. Te denken valt aan: regelen van de vergunningen, opstellen van het contract en selecteren van kandidaten. Wellicht geld dit ook voor u. Daarom helpt verhuurmakelaar HBhousing u met het zorgeloos verhuren van uw huis, studio of appartement. Als verhuurmakelaar verzorgen wij namens u het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat HBhousing samen met u de vergunningen aanvraagt, de voorwaarden en verhuurprijs berekent, de woning gestoffeerd aanbiedt, de kandidaten selecteert en alle juridische documenten opstelt. Het voordeel hiervan is dat het gestoffeerd verhuren van uw woning altijd volgens uw wensen en wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw woning rondom Amsterdam, Zaandam en Hoofddorp.

Waarom gestoffeerd verhuren?

Een woning gestoffeerd verhuren in Amsterdam, Zaandam of Hoofddorp, kan snel worden geregeld. Onder expats en particulieren is er een grote vraag naar gestoffeerde huurwoningen. Hierbij gaat het om verhuur voor enkele maanden, jaren of onbepaalde tijd. Het tijdelijk verhuren van een huis of appartement in Amsterdam of Hoofddorp of Zaandam is echter aan regels en procedures verbonden. Te denken valt aan: het aanvragen van een vergunning voor huisbewaring en Leegstandswet, opstellen van alle juridische contracten en het bepalen van de verhuurprijs. Daarnaast is het aantrekkelijk aanbieden van de woning een belangrijk aandachtspunt. Wilt u uw huis, appartement of studio gestoffeerd verhuren rondom Zaandam, Amsterdam of Hoofddorp? Houdt u dan rekening met onderstaande punten

  • Gestoffeerd: huurders die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte (korter dan 1 jaar), zullen hier minder snel op reageren. De kans bestaat dat u de verkeerde huurders aantrekt.
  • Gestoffeerd: huurders gaan niet altijd met zorg met de stoffering om. Er kan snel schade aan bijvoorbeeld uw eikenvloer of gordijnen ontstaan.
  • Gestoffeerd: vloeren en gordijnen zijn smaakgevoelig en zijn van invloed op de keuze van een eventuele huurder.
  • Kaal: door middels de puntentelling toe te passen kunt u de verhuurprijs bepalen. Het kaal aanbieden van uw huis of appartement kost punten, met een lagere verhuurprijs als gevolg.

Door bovenstaande punten is het verstandig om goed over het tijdelijk verhuren van uw woning na te denken. Als eigenaar wilt u uw huis of appartement succesvol verhuren en u geen zorgen over het onderhoud willen maken. U doet er dan ook goed aan om alles goed te regelen. Hieronder enkele tips:

  • Door uw woning gestoffeerd te verhuren kunt u een hogere huurprijs vragen. Daarnaast is de woning voor huurders aantrekkelijker. Richt uw woning daarom neutraal in.
  • Schrijf de kosten voor stoffering af. Deze kunt u gedeeltelijk in de verhuurprijs opnemen.
  • Vraag een borgsom en leg vast dat deze na het einde van het contract bij schade niet wordt uitgekeerd. Hierdoor kunt u aangebrachte schade gemakkelijker schade herstellen.
  • Leg in het contract vast dat u verhuurd op grond van de Leegstandswet, huisbewaring of proef-samenwonen. Door deze bepalingen in het contract op te nemen, gaat de huurder akkoord met tijdelijk verhuren.

Maak kennis met HBhousing

Wilt u meer weten over het verhuren van woonruimte in Amsterdam en Hoofddorp? Laat uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.