Woning verhuren via huisbewaring 

verhuren aan expats

Staat uw woning in bijvoorbeeld Amsterdam of Hoofddorp leeg te koop? En wilt u deze tijdelijk verhuren? Dan komt u al snel in aanraking met huisbewaring en de Leegstandswet. Deze wetten stellen u in staat om uw huis, studio of appartement tijdelijk te verhuren en een periode te overbruggen. Het voordeel hiervan is dat er geen huurrecht ontstaat en u uw woning altijd kunt betrekken. Het tijdelijk verhuren via huisbewaring in bijvoorbeeld Amsterdam en Hoofddorp is echter aan regels verbonden. Als u interesse heeft in het tijdelijk verhuren van uw woning via huisbewaring, dan doet u er goed aan om naar de regels en verschillende mogelijkheden te kijken. Wij geven u daarom meer informatie over het tijdelijk verhuren van uw huis, appartement via huisbewaring rondom Amsterdam en Hoofddorp.


Regels tijdelijk verhuren 

Gaat u tijdelijk elders wonen? Dan is tijdelijk verhuren via huisbewaring in Amsterdam of Hoofddorp mogelijk. Door uw koop of huurwoning via huisbewaring tijdelijk te verhuren, kunt u altijd uw woning weer betrekken. Uw woning verhuren via huisbewaring in bijvoorbeeld Amsterdam en Hoofddorp kan snel worden geregeld. Er gelden enkele regels waar u aan moet voldoen. Als eerste moet u toestemming van de gemeente hebben. Als tweede moet de huisbewaarder zich verplicht op uw adres inschrijven en minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast mag u maximaal 1 jaar uw woning tijdelijk verhuren met een minimum van 3 maanden. Na het eerste jaar kunt u in sommige gevallen en verlenging voor huisbewaring aanvragen. De verlenging is wederom 1 jaar geldig. Voorwaarde is dat u 1 jaar de woning zelf bewoont. Daarom is verhuren via huisbewaring alleen mogelijk als er sprake is van:

 • Proef-samenwonen en remigratie (maximaal 1 jaar).
 • Uitzending naar het buitenland.
 • Werken of studeren buiten de woonregio.
 • Verzorging of mantelzorg ergens anders.
 • Detentie.
 • Reizen in het buitenland.
 • U niet in de woning ingeschreven staat.
Let op:

Bij huisbewaring op basis van proef-samenwonen moet uw partner een zelfstandige woning bezitten en mag u niet in het contract staan. De huisbewaring eindigt zodra u gaat trouwen of u uw partnerschap registreert. Verlenging is bij proef-samenwonen niet mogelijk. Houdt ook rekening met uw hypotheekrenteaftrek. Bij tijdelijk verhuur is dit niet mogelijk.

Tip:

Gaat u samenwonen en wilt u daarom uw woning nog niet verkopen? Dan biedt huisbewaring een uitkomst. U kunt 1 jaar uw woning gemeubileerd verhuren en de verhuurprijs hierop aanpassen. Bent u na 1 jaar van plan blijvend samen te wonen? Dan kunt u de woning op grond van de Leegstandswet gestoffeerd of gemeubileerd verhuren en te koop aanbieden. Vraag uw makelaar om advies.


Overbruggingsverhuur zelf regelen laten doen

Uw woning verhuren via huisbewaring maakt het mogelijk om een periode te overbruggen. Het voordeel hiervan is dat u extra financiële ruimte krijgt en uw lasten gedeeltelijk kunt dekken. Uw appartement, studio of huis verhuren via huisbewaring brengt ook risico’s met zich mee. Tijdelijke huurcontracten zijn, tenzij juridisch goed geregeld, vaak niet rechtsgeldig. Als verhuurder loopt u het risico van het ontstaan van huurrecht en huurbescherming. Het gevolg hiervan is dat u de huur niet kunt opzeggen. Het is daarom noodzakelijk dat u alles m.b.t. het tijdelijk verhuren van uw woning goed regelt. HBhousing helpt u hierbij. Als verhuurmakelaar dragen wij zorg voor alle aspecten die bij het tijdelijk verhuren van uw huis, studio of appartement komen kijken. Hierbij kunt u denken aan het aanvragen van de vergunning, opstellen van alle benodigde documenten en het doorgegeven van meterstanden. Daarom is het tijdelijk verhuren van uw woning met HBhousing van A tot Z goed geregeld. Uw woning verhuren via huisbewaring? Neem vrijblijvend contact met ons op!

HBhousing » Vakkundig » Snel » Betrouwbaar » Persoonlijk

Verhuurmakelaar Amsterdam

Vanwege onze ervaring met het verhuren van huizen en appartementen in Amsterdam  aan expats en groot netwerk van bedrijven zijn aangeboden woningen via HBhousing snel verhuurd. Profiteer van onze lokale marktkennis en biedt nu uw huis, appartement, woonboot of studio te huur aan. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op.

Onze verhuurmakelaars staan voor u klaar.  Bel: 0206170379

 

 

 


Wat verhuurders zeggen


Woning verkopen en verhuren
Latif Stitou Laaroussi
HB Housing heeft voor mij de woning tijdens de verkoop weten te verhuren. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat er geen maanden leegstand heeft plaatsgevonden met dubbele lasten als gevolg . Wij hebben met de huurders afgesproken dat dit op tijdelijke basis betreft en dat zij medewerking dienen te verlenen bij eventuele bezichtigingen. Ik kan niet anders zeggen dat dit uiterst prettig is verlopen. Mede mogelijk gemaakt door HB Housing. De woning was ook binnen 5 maanden verkocht. Absolute complimenten en aan HB Housing en aan een ieder aan te raden om gebruik te maken van hun diensten. Wederom dank voor de bewezen diensten!! Met vriendelijke groeten, Latif Stitou Laaroussi
Rating: 5.0/5

Google plus recensies Beoordeel onze service

Wij verhuren uw woning o.a. aan

Technip Logo   Pararius Logo   Siemens logo   Sonion logo

Neem contact met ons op
person
person_outline
home
place
email
phone

 

Vakkundig verhuren 

 

Verhuren via HBhousing

 • Geen vergunning of toestemming van de gemeente meer nodig*
 • Grondige screening van kandidaten op inkomen, identiteit- en huurgedrag via Huurcheck Nederland
 • Gemiddelde huurprijs € 1600, - p.m*
 • Binnen 1,5 week verhuurd*
 • Altijd verhuren zonder huurrecht en huurbescherming*
 • Optie tot het schoonmaken en onderhouden van uw woning
 • Binnen 24 uur zichtbaar op o.a. Funda en Pararius
 • Veilig verhuren aan expats en multinationals
 • Opstellen van juridische stukken zoals het contract en voorwaarden
 • Uw woning aanmelden bij de Vereniging Van Verhuurmakelaars
 • Een volledig inspectierapport bij het in- en uitchecken
 • Advies- en begeleiding bij belegging in woonruimte
 • Unieke combinatie van verkopen en tijdelijk verhuren
 • Lid van de Vereniging van Verhuurmakelaars Amsterdam (VvA)

 

Bel mij terug

 

Verhuren via HBhousing

 

Ik heb een woning beschikbaar en wil adviesIk wil een afspraak maken
 

Contactgegevens

 

Informatie over uw woning

 

Uw reden om te verhuren

 
Bel mij terug

Direct een antwoord op uw vragen? 0206170379

*Afhankelijk van type, regio, vraag- en aanbod

*Vanaf 1 juli 2016 is tijdelijk verhuren zonder huurrecht mogelijk, een vergunning is ook niet meer nodig. Iedereen kan dus verhuren. Vraag naar de voorwaarden.

Thank you for submitting your form. We will contact you soon.
Bedankt voor uw aanvraag. Onze verhuurmakelaars zullen z.s.m. geheel vrijblijvend contact met u opnemen.
Verhuren via HBhousing. De voordelen in 2 minuten.
0206170379
Sloterkade 182
Amsterdam Noord Holland 1059 EB
Nederland
023 711 2221
Daalmeerstraat 24
Hoofddorp Noord Holland 2131 HC
Nederland
070 209 5050
Laan van Nieuw Oost-Indië 14
Den Haag Zuid Holland 2593 BT
Nederland
0181 477 155
Turfkade 1
Brielle Zuid Holland 3231 AR
Nederland