Tijdelijk verhuren via huisbewaring

De zekerheid van inkomsten, gescreende huurder, juridisch getoetst huurcontract, technisch en financieel beheer van uw woning
Huurcontract

Altijd een juridisch getoetst huurcontract

Huurvoorwaarden

Samen met u stellen wij de huurprijs en voorwaarden op

Promotie

Vindbaar online via Pararius, Funda en collega makelaars

Alles geregeld

Van check-in tot check-out alles voor u geregeld

Hoe werkt huisbewaring?

Als verhuurder maakt u, met de huisbewaarder, afspraken m.b.t. het tijdelijk huren van uw woning. Hierbij kunt u denken aan: de huurperiode, huurprijs, borg, vergoeding voor stoffering en/of meubilering. Tijdens de huurperiode geeft u de huisbewaarder het recht om in uw woning te verblijven. Dit betekent dat u de huur tussentijds niet kunt opzeggen. Na de huurperiode moet de huurder verplicht uw woning verlaten. Het voordeel van huisbewaring is dat huurrecht niet van toepassing is, u uw woning altijd weer kunt betrekken, en met de huurinkomsten de lasten gedeeltelijk dekt.

Verhuren via huisbewaring

Heeft u een koopwoning en gaat u i.v.m. werken, samenwonen, studeren of mantelzorg tijdelijk ergens anders wonen? En wilt u daarom uw woning tijdelijk verhuren? Dan biedt huisbewaring een uitkomst. Bij huisbewaring geeft u legaal uw huis of appartement tijdelijk aan iemand anders in gebruik. Het voordeel hiervan is dat er geen huurrecht ontstaat, de huisbewaarder geen woonduur opbouwt, en u de woning altijd kunt betrekken. Huisbewaring is via HBhousing alleen voor koopwoningen mogelijk. Staat uw woning te koop? Dan kunt u kiezen voor tijdelijk verhuur via de Leegstandswet.

Waarom verhuren via HBhousing?

Met onze dienst Verhuurmanagement bieden wij meer dan de bekende verhuurbemiddeling. Alle aspecten die bij het verhuren van woonruimte komen kijken, zijn bij onze dienst namelijk inbegrepen. Van de woningopname, het opstellen van de contracten, plaatsen op Pararius en Funda tot aan de check-out en alles daartussenin. En dat voor een vast bedrag.

Rekenvoorbeeld

Verhuurmanagement is voordeliger dan verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. Stel dat u een woning beschikbaar heeft voor 12 maanden, met een verhuurprijs van € 1.500 per maand. Dan betaalt u voor verhuurbemiddeling een courtage van € 1.500 plus maandelijks € 90 voor beheer (6% van € 1.500). Totaal is dat: € 1.500 + (€ 90×12) = € 2.580. Bij verhuurmanagement betaalt u een vast bedrag voor beide diensten. Daarom is verhuurmanagement dé oplossing voor het verhuren van uw woning.

Via verhuurmakelaars
2.580
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 1Fiscaal in box 1
Via HBhousing
1.620
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 3Fiscaal in box 3
Uw voordeel € 960Uw voordeel € 960
Ik wil advies

U kunt de huur altijd opzeggen

Het verhuren van uw woning via huisbewaring is met HBhousing snel en vakkundig geregeld. Als lokale verhuurmakelaar bieden wij namens u, uw woning binnen ons netwerk aan en verzorgen het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat HBhousing in overleg met u de verhuurprijs en voorwaarden bepaalt, uw woning presenteert, de bezichtigingen verzorgt, de kandidaten grondig screent en selecteert, en het juridisch getoetst contract opstelt. Daarnaast zorgen wij voor een uitgebreide fotoreportage bij het in- en uitchecken. Het voordeel hiervan is dat het verhuren van uw woning geheel volgens uw wensen, wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw huis, appartement, studio of woonboot. Profiteer van ons netwerk en biedt uw woning vandaag te huur aan.

Waarom verhuren aan expats?

Door uw huis, appartement, studio of woonboot via HBhousing te verhuren heeft u de zekerheid van huurbetaling. Expats die via HBhousing huren krijgen vaak een huisvestigingsbudget. Met dit budget kunnen zij de woonlasten betalen. Ook huurt in veel gevallen de werkgever zelf de woning of maakt maandelijks de huur over. Hierdoor heeft u als verhuurder meer financiële zekerheid.

Maak kennis met HBhousing

Wilt u meer weten over het verhuren van woonruimte? Laat uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.