Uw koopwoning verhuren aan expats?

De zekerheid van tijdelijk verhuur van uw koopwoning, gescreende huurders met een stabiel inkomen en de fiscale voordelen van box 3. Verhuurmanagement van HBhousing. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mag ik verhuren via de Leegstandswet?

Door via de Leegstandswet te verhuren, komen enkele bepalingen uit de huurwet te vervallen. Dit betekent dat huurrecht en huurbescherming zoals in de huurwet is opgenomen niet van toepassing zijn. Wie een woning via de Leegstandswet huurt, verklaart met de voorwaarden van tijdelijk bewoning akkoord te gaan. De huurder is wettelijk verplicht om de woning na de overeengekomen periode te verlaten.

Om via de Leegstandswet te mogen verhuren, moet u aan enkele voorwaarden voldoen, waaronder:

  • U heeft een Leegstandswetsvergunning.
  • Uw woning staat zichtbaar te koop.
  • U verhuurt voor minimaal 6 maanden.
  • De woning is onbewoond.
  • U heeft niet meer dan twee te koop staande woningen in de verhuur.

Tijdelijk verhuren via de Leegstandswet

Staat uw huis of appartement te koop en wilt u een periode binnen de woningmarkt overbruggen? Dan biedt de Leegstandswet een uitkomst. De Leegstandswet maakt het mogelijk om uw koopwoning tijdelijk te verhuren zonder dat deze uit de verkoop gaat. Het voordeel hiervan is, dat u met de huurinkomsten de lasten gedeeltelijk dekt en de woning bij een eventuele verkoop gegarandeerd kunt opleveren. Voor u betekent dit dat u extra financiële ruimte creëert en gemakkelijker de eerste stap naar uw nieuwe woning kunt zetten. Staat uw woning niet in de verkoop? Dan is tijdelijk verhuren via huisbewaring mogelijk.

Waarom verhuren via HBhousing?

Met onze dienst Verhuurmanagement bieden wij meer dan de bekende verhuurbemiddeling. Alle aspecten die bij het verhuren van woonruimte komen kijken, zijn bij onze dienst namelijk inbegrepen. Van de woningopname, het opstellen van de contracten, plaatsen op Pararius en Funda tot aan de check-out en alles daartussenin. En dat voor een vast bedrag.

Rekenvoorbeeld

Verhuurmanagement is voordeliger dan verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. Stel dat u een woning beschikbaar heeft voor 12 maanden, met een verhuurprijs van € 1.500 per maand. Dan betaalt u voor verhuurbemiddeling een courtage van € 1.500 plus maandelijks € 90 voor beheer (6% van € 1.500). Totaal is dat: € 1.500 + (€ 90×12) = € 2.580. Bij verhuurmanagement betaalt u een vast bedrag voor beide diensten. Daarom is verhuurmanagement dé oplossing voor het verhuren van uw woning.

Via verhuurmakelaars
2.580
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 1Fiscaal in box 1
Via HBhousing
1.620
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 3Fiscaal in box 3
Uw voordeel € 960Uw voordeel € 960
Ik wil advies

U kunt de huur altijd opzeggen

Het tijdelijk verhuren van uw huis of appartement is via HBhousing vakkundig geregeld. Als verhuurmakelaar bieden wij namens u, uw woning binnen ons netwerk van expats en bedrijven aan en verzorgen het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat HBhousing in overleg met de u de maximale huurprijs* berekent, de voorwaarden bepaalt, het juridisch getoetst huurcontract opstelt en uw woning presenteert. Daarnaast begeleiden wij de bezichtigingen, selecteren en screenen de kandidaten via Huurder Check Nederland, begeleiden de huurder tijdens het in- en uitchecken en stellen een uitgebreide inspectierapport voor u op. Indien gewenst, maken wij uw woning wekelijks schoon en lossen eventuele klachten voor u op. Het voordeel hiervan is dat u zelf geen omkijken naar het verhuren van uw woning heeft en alles geheel volgens wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw huis of appartement aan expats.

Waarom verhuren aan expats?

Multinationals die via HBhousing huren, zijn op zoek naar tijdelijke woonruimte voor expats. Hierbij gaat het om gestoffeerde of gemeubileerde woningen in en rondom Amsterdam, Hoofddorp, Den Haag, Almere en Brielle. Omdat expats alleen of met het gezin tijdelijk in Nederland verblijven, zijn multinationals vaak op zoek naar eengezinswoningen, studio’s of appartementen met 1 of 2 slaapkamers en een oppervlakte tussen de 40m2 en 60m2. Ze geven de voorkeur aan woningen met een huurperiode van 12 of 24 maanden en in mindere mate 6 maanden (i.v.m. verhuizen). Het voordeel hiervan is dat u altijd de woning zelf kunt bewonen, verkopen of opnieuw kunt verhuren. Wilt u uw woning verhuren? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Verhuurmakelaar in Amsterdam

HBhousing is 14 jaar actief met het verhuren van woningen aan expats in en rondom Amsterdam. Als verhuurmakelaar bemiddelen wij namens beleggers en particuliere verhuurders. Door onze jarenlange ervaring, beschikken wij over een breed netwerk van expats, multinationals en particulieren die op zoek zijn naar woonruimte in en rondom Amsterdam. Daarom zijn aangeboden woningen via HBhousing gemiddeld binnen 2 weken verhuurd. Onze dienstverlening is gericht op het verzorgen en inzichtelijk maken van alle aspecten die bij het verhuren van uw woning komen kijken. Van het online plaatsen van uw woning tot aan het vervangen van de vaatwasser. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen omkijken naar heeft en alles geheel volgens wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw huis of appartement aan expats. Neem voor een kennismaking contact met ons op.

Maak kennis met HBhousing

Wilt u meer weten over het verhuren van woonruimte? Laat uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.