Uw woning verhuren via de Leegstandswet in Zaandam aan expats

Als verhuurmakelaar verzorgen wij de huisvesting van expats rondom Zaandam. Dit doen wij in opdracht van multinationals. Profiteer van onze netwerk en ervaring, biedt vandaag uw woning aan.
Huurcontract

Altijd een juridisch getoetst huurcontract

Huurvoorwaarden

Samen met u stellen wij de huurprijs en voorwaarden op

Promotie

Vindbaar online via Pararius, Funda en collega makelaars

Alles geregeld

Van check-in tot check-out alles voor u geregeld

Wat is de verhuurprijs in Zaandam?

Vanwege het tekort aan woningen lopen de verhuurprijzen op. Er is echter wel een verschil per regio te zien. De verhuurprijs van uw woning is afhankelijk van o.a. de locatie, afmetingen, aantal kamers en oplevering. Ook het wel of niet mogen delen speelt een rol bij het bepalen van de verhuurprijs. Expats die via HBhousing huren krijgen van de werkgever een budget tussen de € 1.200 en € 3.500 per maand. Dit budget is in het salaris opgenomen. Veel multinationals huren liever zelf een woning. Het budget wat zij hiervoor beschikbaar stellen varieert tussen de € 1.500 en € 5.000 per maand. De verhuurprijs van uw woning is dus ook afhankelijk van aan wie u wilt verhuren en of u delers accepteert. Wilt u direct een schatting van de verhuurprijs? Bereken deze zelf via onze tool.

Rekentool

Uw huis of appartement verhuren aan expats

Staat uw huis, studio of appartement in Zaandam te koop? En wilt u een periode overbruggen? Dan biedt de leegstandswet een uitkomst. De wet maakt het mogelijk uw woning tijdelijk te verhuren zonder dat deze uit de verkoop gaat. Het voordeel hiervan is dat u extra financiële ruimte creëert en gemakkelijker een periode kunt overbruggen. Daarom besluiten huiseigenaren een koopwoning in Zaandam via de leegstandswet tijdelijk te verhuren.

Waarom verhuren via HBhousing?

Met onze dienst Verhuurmanagement bieden wij meer dan de bekende verhuurbemiddeling. Alle aspecten die bij het verhuren van woonruimte komen kijken, zijn bij onze dienst namelijk inbegrepen. Van de woningopname, het opstellen van de contracten, plaatsen op Pararius en Funda tot aan de check-out en alles daartussenin. En dat voor een vast bedrag.

Rekenvoorbeeld

Verhuurmanagement is voordeliger dan verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. Stel dat u een woning beschikbaar heeft voor 12 maanden, met een verhuurprijs van € 1.500 per maand. Dan betaalt u voor verhuurbemiddeling een courtage van € 1.500 plus maandelijks € 90 voor beheer (6% van € 1.500). Totaal is dat: € 1.500 + (€ 90×12) = € 2.580. Bij verhuurmanagement betaalt u een vast bedrag voor beide diensten. Daarom is verhuurmanagement dé oplossing voor het verhuren van uw woning.

Via verhuurmakelaars
2.580
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 1Fiscaal in box 1
Via HBhousing
1.620
Totale kosten
Inclusief verhuurbemiddelingInclusief verhuurbemiddeling
Inclusief beheerInclusief beheer
Fiscaal in box 3Fiscaal in box 3
Uw voordeel € 960Uw voordeel € 960
Ik wil advies

Uw verhuurmakelaar in Zaandam

Uw woning verhuren via de leegstandswet in Zaandam heeft voordelen maar brengt ook risico’s met zich mee. Om de risico’s dat een minimum te beperken, is het raadzaam om alles juridisch goed te regelen. HBhousing helpt u hierbij. Als verhuurmakelaar verzorgen wij namens u het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat HBhousing samen met u de voorwaarden en huurprijs bepaalt, de woning presenteert, kandidaten grondig screent en selecteert, de bezichtigen verzorgt en de borg- en eerste betaling incasseert. Ook assisteren wij u bij de aanvraag van de vergunning- en stellen alle contracten op. Het voordeel hiervan is dat het verhuren van uw woning geheel volgens uw wensen en de wettelijke bepalingen uit de leegstandswet verloopt. Met als resultaat: het zorgeloos verhuren van uw studio, appartement of huis.

Hoe werkt de Leegstandswet?

Met de leegstandswet is het gemakkelijker geworden om een woning tijdelijk te verhuren. Door via de leegstandswet te verhuren vervallen enkele bepalingen uit de huurwet. De leegstandswet geeft de huurder minder rechten. De huurder moet de woning na het contract verplicht verlaten. Om uw woning via de leegstandswet in Zaandam te mogen verhuren, moet u aan enkele voorwaarden voldoen.

  • U moet een vergunning bij de gemeente Zaanstad aanvragen. De gemeente mag geen extra eisen aan de aanvraag stellen. Wel kunnen er leges gevraagd worden
  • De vergunning wordt voor vijf jaar verstrekt
  • De huurperiode stopt automatisch na het aflopen van de vergunning
  • De woning moet onbewoond zijn
  • De woning moet zichtbaar in de verkoop staan
  • Als particulier mag u niet meer dan 2 te koop staande woningen tijdelijk verhuren
  • U verhuurd voor minimaal 6 maanden

Maak kennis met HBhousing

Wilt u meer weten over het verhuren van woonruimte in Zaandam? Laat uw gegevens achter en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.