Tweede woning kopen voor verhuur

De rente op spaargeld daalt. Hierdoor is sparen niet meer rendabel. Veel spaarders zoeken daarom naar een veilige en rendabele belegging en kopen een tweede woning voor verhuur. Het kopen van een tweede woning voor verhuur binnen de vrije sector geeft namelijk meer zekerheid, en levert een hoog rendement op. Het risico op leegstand is namelijk beperkt. In Nederland is er een groot te kort aan sociale- en particuliere huurwoningen. Hierdoor loopt de wachttijd voor een huis of appartement steeds verder op.

Dit komt niet alleen door het te kort aan huurwoningen, maar ook door het toenemende aantal expats, studenten en particulieren. Voor veel particulieren is het huren van een huis binnen de vrije sector vaak de enige optie. Daarom worden vrije sector woningen snel verhuurd. Dit biedt u als belegger kansen. Door een tweede woning voor verhuur te kopen, profiteert u van de hoge huurprijzen binnen de vrije sector (gemiddeld € 1500, – p.m.*), en toenemende vraag naar huurwoningen. Door slim te kopen, en onder aantrekkelijke voorwaarden te verhuren, kunt u veilig beleggen tegen een rendement dat kan oplopen tot 7%*. Daarom is een tweede woning kopen voor verhuur binnen de vrije sector een veilige en rendabele belegging.

Rekenvoorbeeld kopen met eigen geld:

U koopt een tweede huis voor € 225.000, – en verhuurt voor € 1.500, – per maand. Dan is uw bruto rendement op jaarbasis € 18.000 / € 255.000 = 0.07 x 100 = 7%. De huurinkomsten zijn na aftrek van eventuele kosten voor onderhoud en financiering voor u onbelast. Hierdoor is het kopen van een tweede woning voor verhuur aantrekkelijker dan sparen.

VEILIG BELEGGEN EN ZEKERHEID VAN VERHUUR

Als belegger wilt u de financiële risico’s tot een minimum beperken. Een tweede woning kopen voor verhuur is een veilige belegging met beperkte risico’s. De grootste risico’s die u loopt zijn leegstand, huurachterstand, schade en huuropzegging. Deze risico’s kunt u minimaliseren door uw tweede huis of appartement gemeubileerd en/of gestoffeerd aan expats te verhuren. Expats zijn vaak op zoek naar tijdelijke woonruimte, en krijgen een budget van de werkgever mee die in sommige gevallen de huur zelf betaalt. Het voordeel hiervan is dat u meer zekerheid m.b.t. de huurbetaling heeft. Daarnaast wordt uw tweede huis of appartement niet permanent bewoond, wat de kans op schade aanzienlijk verkleint. Ook kunt u door uw woning gemeubileerd en/of gestoffeerd te verhuren een hogere huurprijs vragen. Eventuele kosten voor afschrijving kunt u in de vorm van een toeslag in de huurprijs opnemen. Voor schade en reparaties kunt u een borg contractueel vastleggen. Voor u betekent dit dat u de risico’s verkleint en meer rendement uit uw investering behaald.

PROFITEER VAN DE TOENEMENDE VRAAG NAAR WOONRUIMTE EN BELEG IN VASTGOED VIA HBHOUSING

Een tweede woning kopen voor verhuur is een veilige belegging. Doordat u de zekerheid van bezit heeft, en de woning altijd met meerwaarde kunt verkopen, loopt u weinig risico’s. Als investeerder profiteert u van de hoge huurprijzen en toenemende vraag naar woonruimte. Een huis kopen en verhuren is niet iets wat u dagelijks doet. Bij het kopen en verhuren van een tweede huis of appartement, komen veel zaken kijken waar u als belegger wellicht geen tijd of kennis van heeft. Daarom helpt HBhousing u met het kopen en verhuren van uw tweede huis of appartement rondom Amsterdam en Hoofddorp.

Als (verhuur)makelaar helpt HBhousing u met het: aanbieden van uw woning aan expats, het berekenen van de verhuurprijs, grondig screenen en selecteren van de kandidaten, verzorgen van de bezichtigingen en opstellen van het juridisch getoetst contract. Daarnaast dragen wij zorg voor het beheren van uw tweede huis of appartement. Het voordeel hiervan is dat u er zelf geen omkijken naar heeft, en het verhuren van uw tweede woning volgens wet- en regelgeving verloopt. Met als resultaat: maximale rendement uit uw investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.